Digitální dvojče a virtuální světy — Středa 3. dubna 2024 14:30 - 15:30 Close

Blog

Přečtěte si aktuální zajímavosti ze světa Průmyslu 4.0, digitalizace výrobních firem, vývoje a výzkumu moderních výrobních technologií a dalších oblastí, které hýbou českým i světovým průmyslem. Načerpejte inspiraci a posuňte svou firmu o kus dál.

Jak lze snadno a efektivně integrovat roboty do výrobních buněk?

INTEMAC v médiích

Zásadní pro plnohodnotné komunikační a řídicí rozhraní mezi robotem a PLC je centralizované řízení, které zachovává všechny funkcionality robota. Právě tuto vyváženost robotiky a její bezchybnou funkčnost se nám podařilo ověřit ve společném projektu s TAJMAC-ZPS na flexibilním obráběcím pracovišti. Díky softwarovému řešení ROBOTemplate od firmy ABB a B&R se zde výrazně zrychlilo uvedení výrobního zařízení do provozu a zjednodušila se integrace robotů.

Rozhovor: Jak inovovat výrobu? Každý krok se počítá

INTEMAC v médiích

Jak inovovat výrobu? Podle našeho ředitele Radomíra Zbožínka se každý krok počítá! Je přesvědčen, že české firmy si jsou v dnešní době vědomy toho, že musí digitalizovat, automatizovat a robotizovat svou výrobu. Zajímají se o možnosti nových technologií, hledají partnery, sbírají zkušenosti a postupně začínají s digitální transformací.
Více si přečtěte v článku pro MM Prumyslové spektrum. Dozvíte se také, čím se centrum INTEMAC odlišuje a jak navazuje na bohatou průmyslovou tradici Jihomoravského kraje. 

 

Rozhovor: Digitalizujme a automatizujme s rozumem

INTEMAC v médiích

Že je dobré automatizovat s rozumem se dozvíte ve speciální příloze Budoucnost strojírenství (Hospodářské noviny).  "Celé kouzlo je v kombinaci lidského přístupu a toho automatizovaného. Když to přeženu a procesy hodně svážu a zautomatizuji, půjdou proti dynamice a flexibilitě," říká zde ředitel centra INTEMAC Radomír Zbožínek.

Jak bude vypadat české strojírenství za deset let?

INTEMAC v médiích

Chcete vědět, jak vidíme v centru INTEMAC české strojírenství za deset let? Kam ho posune jeho digitalizace, Průmysl 4.0 a automatizace? Podívejte se na rozhovor s naším CEO Radomírem Zbožínkem. Mimo jiné se zde dozvíte, čím se momentálně zabýváme a jak doplňujeme aktivity JIC při podpoře a rozvoji firem v Jihomoravském kraji.

Napsali o nás: Jak jsme pomohli zvýšit výkonnost obráběcích strojů díky unikátním ocelobetonovým konstrukcím

INTEMAC v médiích

V novém čísle MM Průmyslové spektrum se můžete dočíst o výzkumném projektu, který díky využití alternativních materiálů napomohl zvýšit výkonnost obráběcích center. Projekt zcela přirozeně reaguje na zvyšující se požadavky na rychlost a kvalitu výroby a samozřejmě s tím spojenou přesnost obrábění. Společně s našimi výzkumnými partnery TOS KuřimVysokým učením technickým v Brně jsme v rámci tohoto projektu vyvinuli řešení, které umožňuje zvyšovat výkon obráběcích strojů díky potlačení nežádoucího chvění.