Vision systémy a kvalita výroby — Úterý 30. dubna 2024 14:30 - 15:30 Close

Otevřeli jsme testbed pro vás!

Prvního června jsme slavnostně otevřeli testbed INTEMAC, technicky neutrální prostor, ve kterém můžou firmy na jednom místě zkoumat, vyvíjet a trénovat pokročilé technologie. Chcete se zorientovat v možnostech, jaké nabízí moderní výroba, nebo si ověřit svá řešení před tím, než je zavedete do výroby? Právě pro vás je tady náš testbed.  

Jsme přesvědčení, že digitalizace a Průmysl 4.0 představují pro firmy velkou příležitost. Flexibilní výroba, chytrá práce s daty a pomoc automatizovaných systémů, to vše je dnes na dosah ruky. Stačí jen vědět, jak začít.

Třeba i vy přemýšlíte nad tím, jak zefektivnit vaši výrobu - například zapojením robota. Právě v testbedu si můžete celý proces s našimi experty a partnery otestovat a robota vyladit tak, aby s výrobkem manipuloval správně. Dále si můžete vyzkoušet například automatizovanou jednotku na odbavení kusové výroby, kamerové systémy kontroly kvality, lokalizaci pohybu v prostoru nebo třeba rozšířenou realitu pro potřeby údržby.

Na současném vybavení testbedu se společně s námi podílelo dalších patnáct firem, které dodaly jednotlivé komponenty.

Infrastruktura testbedu INTEMACu vznikla díky dlouhodobé podpoře Jihomoravského kraje, který se na investici finančně podílel. Společně s dalšími hosty se proto slavnostního přestřižení pásky ujal i jihomoravský hejtman Jan Grolich: „Inovace jsou na jižní Moravě doma. Firmy s vysokou přidanou hodnotou přinášejí regionu pracovní místa, finance, prestiž i stabilitu. Potřebujeme, aby výrobní firmy nejen držely krok, ale aby byly – v nejlepším případě – napřed,“ domnívá se jihomoravský hejtman.