Testbed Open Day: Automatizace výroby a robotika — Čtvrtek 21. března 2024 09:00 - 14:00 Close

Blog

Přečtěte si aktuální zajímavosti ze světa Průmyslu 4.0, digitalizace výrobních firem, vývoje a výzkumu moderních výrobních technologií a dalších oblastí, které hýbou českým i světovým průmyslem. Načerpejte inspiraci a posuňte svou firmu o kus dál.

EDIH DIGIMAT v čele s INTEMACem se stane Evropským centrem pro digitální inovace

Firemní novinky

Konsorcium EDIH DIGIMAT (INTEMAC, JIC, VUT, Effectivity) uspělo mezi téměř třemi stovkami kandidátů a díky získanému projektu podpoří malé a střední podniky v JMK a okolních regionech v digitální transformaci. Poskytne jim zdarma služby jako je například testování před investováním, odborné poradenství, osvětové aktivity nebo trénink dovedností.

Otevřeli jsme testbed pro vás!

Firemní novinky

Prvního června jsme slavnostně otevřeli testbed INTEMAC, technicky neutrální prostor, ve kterém můžou firmy na jednom místě zkoumat, vyvíjet a trénovat pokročilé technologie. Chcete se zorientovat v možnostech, jaké nabízí moderní výroba, nebo si ověřit svá řešení před tím, než je zavedete do výroby? Právě pro vás je tady náš testbed.  

PF 2022

Firemní novinky

Děkujeme za přízeň a spolupráci, které si velmi ceníme. Pevně věříme, že i nadále budeme součástí vašich inovačních projektů a digitalizace vašich firem. Těšíme se na další společné výzvy a příležitosti v novém roce.

V centru INTEMAC nyní máme stroj oceněný zlatou medailí na MSV 2021, kontroluje kvalitu produktů pomocí AI

Firemní novinky

Centrum INTEMAC se spojuje s lídry, kteří se aktivně věnují inovacím. Mezi spolupracující firmy patří i společnost Optisolutions, která se zaměřuje na umělou inteligenci a její aplikaci do výroby. Právě za propojení AI s kontrolou kvality získala společně s jejich partnerem Stoba Zlatou medaili na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu. Ocenění získali hned ve dvou kategoriích – v kategorii Inovace v automatizační technice a Industry 4.0. A vy můžete nyní vidět oceněný stroj AI Inspektor one u nás v centru INTEMAC.

Program DIGIMAT: počet finančně podpořených projektů letos úspěšně naplněn

Program DIGIMAT

O program DIGIMAT je v letošním roce zájem, za což jsme velmi rádi. Již nyní se nám podařilo naplnit počet projektů, které jsou finančně podpořeny z prostředků JMK. Nicméně nemusíte zoufat. Stále jsme vám plně k dispozici. V jaké formě můžete využít konzultační služby nyní?

Mýty o ERP systémech: proč se nebát této digitalizace a co vám přinese

Program DIGIMAT

Nasazování podnikových informačních systémů (konkrétně pak ERP) je opředeno mnoha mýty. Což je škoda, protože současná situace této formě digitalizace a řízení firem pouze nahrává. Pojďme si projít jednotlivé nesrovnalosti, které kolem ERP systémů panují. 

 

Jak lze snadno a efektivně integrovat roboty do výrobních buněk?

INTEMAC v médiích

Zásadní pro plnohodnotné komunikační a řídicí rozhraní mezi robotem a PLC je centralizované řízení, které zachovává všechny funkcionality robota. Právě tuto vyváženost robotiky a její bezchybnou funkčnost se nám podařilo ověřit ve společném projektu s TAJMAC-ZPS na flexibilním obráběcím pracovišti. Díky softwarovému řešení ROBOTemplate od firmy ABB a B&R se zde výrazně zrychlilo uvedení výrobního zařízení do provozu a zjednodušila se integrace robotů.

Rozhovor: Jak inovovat výrobu? Každý krok se počítá

INTEMAC v médiích

Jak inovovat výrobu? Podle našeho ředitele Radomíra Zbožínka se každý krok počítá! Je přesvědčen, že české firmy si jsou v dnešní době vědomy toho, že musí digitalizovat, automatizovat a robotizovat svou výrobu. Zajímají se o možnosti nových technologií, hledají partnery, sbírají zkušenosti a postupně začínají s digitální transformací.
Více si přečtěte v článku pro MM Prumyslové spektrum. Dozvíte se také, čím se centrum INTEMAC odlišuje a jak navazuje na bohatou průmyslovou tradici Jihomoravského kraje. 

 

Rozhovor: Digitalizujme a automatizujme s rozumem

INTEMAC v médiích

Že je dobré automatizovat s rozumem se dozvíte ve speciální příloze Budoucnost strojírenství (Hospodářské noviny).  "Celé kouzlo je v kombinaci lidského přístupu a toho automatizovaného. Když to přeženu a procesy hodně svážu a zautomatizuji, půjdou proti dynamice a flexibilitě," říká zde ředitel centra INTEMAC Radomír Zbožínek.

Jak bude vypadat české strojírenství za deset let?

INTEMAC v médiích

Chcete vědět, jak vidíme v centru INTEMAC české strojírenství za deset let? Kam ho posune jeho digitalizace, Průmysl 4.0 a automatizace? Podívejte se na rozhovor s naším CEO Radomírem Zbožínkem. Mimo jiné se zde dozvíte, čím se momentálně zabýváme a jak doplňujeme aktivity JIC při podpoře a rozvoji firem v Jihomoravském kraji.

Předchozí stránka 1/2 Další stránka